ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2270 ΦΕΚ 228 /23.12.1994
Κύρωση Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και της Ουγγρικής Δημοκρατίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο πρώτο
Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ουγγρικής Δημοκρατίας που υπογράφηκε στη Βουδαπέστη στις 3 Απριλίου 1992, του οποίου το κείμενο σε πρωτότυπο στην ελληνική γλώσσα έχει ως εξής:

ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΓΓΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η Ελληνική Δημοκρατία και η Ουγγρική Δημοκρατία, Έχοντας υπόψη την παράδοση φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των λαών τους, Επιβεβαιώνοντας την ακλόνητη προσήλωσή τους στην οικοδόμηση μιας δίκαιης, ανθρώπινης, ειρηνικής και δημοκρατικής διεθνούς τάξης πραγμάτων, Πεπεισμένες ότι πρέπει να συμβάλλουν στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής και διεθνούς ειρήνης, Εκφράζοντας την απόφασή τους να αναπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις ως φιλικά κράτη, στη βάση της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού, σύμφωνα με τους στόχους, τις αρχές και τις υποχρεώσεις που διατυπώνονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Τελική Πράξη του Ελσίνκι του 1975, τη Χάρτα του Παρισιού για τη Νέα Ευρώπη του 1990, καθώς και στα άλλα κείμενα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Επιδιώκοντας να συμβάλλουν και αυτές στην ευόδωση των πρωτοβουλιών που αποβλέπουν στην αποφυγή διαιρέσεως της Ευρώπης, καθώς και στην οικοδόμηση της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ενότητάς της, δια μέσου της ανάπτυξης και της χρήσης μηχανισμών συνεργασίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, Έχοντας υπόψη την κοινή ευθύνη την οποία φέρουν για την οικοδόμηση μιας ενωμένης και ελεύθερης Ευρώπης και η οποία εκφράζεται και στη συμμετοχή τους, υπό την ιδιότητα του μέλους, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Συνειδητοποιώντας τη σημασία που έχουν η συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και η υπογραφή της Συμφωνίας Συνδέσεως μεταξύ της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας με τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, καθώς και η προοπτική συμμετοχής της Ουγγρικής Δημοκρατίας σε αυτές σύμφωνα με τις προθέσεις της, Επιδιώκοντας και στο μέλλον την ανάπτυξη της αμοιβαίας συνεργασίας και την περαιτέρω εμβάθυνσή της σε όλους τους τομείς,
Συμφώνησαν τα ακόλουθα:
Άρθρο 1
Η Ελληνική Δημοκρατία και η Ουγγρική Δημοκρατία στο εξής: τα Συμβαλλόμενα Μέρη). Στηριζόμενες στην πατροπαράδοτη φιλία μεταξύ των δύο Κρατών, εκφράζουν την επιθυμία τους να εμβαθύνουν και να ενδυναμώσουν τη συνεργασία και τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς επίσης τη φιλία και τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στους λαούς τους. Τα δύο Μέρη ενεργούν από κοινού, ώστε να μεταβληθεί η Ευρώπη σε μια Κοινότητα Κρατών που θα μπορεί να αποτελεί ένα χώρο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, προάγοντας, στα πλαίσια των διαδικασιών που έχουν καθιερωθεί από τη Δ.Α.Σ.Ε., τις ειρηνικές πολιτικές εξελίξεις που έχουν σκοπό την εδραίωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, το σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως αυτά καθορίζονται στα κείμενα της Διασκέψεως για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ειρήνη και άλλων Διεθνών Πράξεων οι οποίες δεσμεύουν τα δύο Κράτη.
Άρθρο 2
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη έχουν θέσει ως κοινό στόχο τους την εδραίωση της σταθερότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής και ασφάλειας. Υποστηρίζουν τη δημιουργία δομών συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Μέρη τάσσονται υπέρ του περιορισμού στα χαμηλότερα δυνατά, επαρκή για την άμυνα, επίπεδα των ενόπλων δυνάμεων και των εξοπλισμών. Τα Μέρη ενεργούν από κοινού, ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα και να επαληθεύονται αποτελεσματικά οι ήδη υφιστάμενες συμφωνίες για τον αφοπλισμό και τον έλεγχο των εξοπλισμών και προωθούν τη λήψη μέτρων ελέγχου των εξοπλισμών που να εδραιώνουν τη σταθερότητα και να ενισχύουν την εμπιστοσύνη. Τα Μέρη ενθαρρύνουν τις ανταλλαγές στο στρατιωτικό τομέα, καθώς και τις επαφές και περιοδικές διαβουλεύσεις μεταξύ των στρατιωτικών φορέων στα επίπεδα που θα συμφωνηθούν.
Άρθρο 3
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη ενδυναμώνουν τη συνεργασία στα πλαίσια των διεθνών και ιδίως των ευρωπαϊκών οργανισμών. Θα παρέχουν αμοιβαία βοήθεια, ώστε να διευκολύνουν τη συνεργασία με διεθνείς και κυρίως ευρωπαϊκούς οργανισμούς στους οποίους το ένα από τα Μέρη ανήκει, και για το άλλο Μέρος, εφόσον εκφράσει τέτοια επιθυμία.
Άρθρο 4
Σε περίπτωση που ανακύψει μια κατάσταση πραγμάτων η οποία κατά την κρίση οποιουδήποτε από τα Μέρη απειλεί τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια των Συμβαλλόμενων Μερών, τα Μέρη θα έλθουν αμελητί σε επαφή, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις επί των μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτόνωση της έντασης και στην επίλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Στην προσπάθειά τους αυτή θα εφαρμόζουν κατά κύριο λόγο τα μέσα και τις διαδικασίες που καθιερώθηκαν στα πλαίσια της Διασκέψεως για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, για την πρόληψη και επίλυση των κρίσεων στην Ευρώπη και πέραν τούτου θα συνεργάζονται και στα πλαίσια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Άρθρο 5
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα διεξάγουν τακτικό διάλογο για κάθε θέμα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιούν τακτικές διαβουλεύσεις προκειμένου να διαμορφώσουν και να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους, καθώς και να συντονίσουν τις απόψεις τους σε διεθνή θέματα. Πολιτικές συναντήσεις ανωτάτου επιπέδου θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Οι βουλευτές των Μερών θα έχουν τακτικές επαφές προκειμένου να προωθήσουν τις διμερείς σχέσεις και να προαγάγουν τη διεθνή συνεργασία μεταξύ Κοινοβουλίων. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακολουθούν συστηματικά την υλοποίηση του παρόντος Συμφώνου. Θα συναντώνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για διαβουλεύσεις. Συναντήσεις μεταξύ άλλων μελών των Κυβερνήσεων θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Άρθρο 6
Η σύναψη της Συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Ουγγρικής Δημοκρατίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, για προσέγγιση της Ουγγρικής Δημοκρατίας προς τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών που αποβλέπουν στη διεύρυνση του ρόλου της Κοινότητας προς μια ενωμένη Ευρώπη. Για το σκοπό αυτόν η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει την εκπεφρασμένη πρόθεση της Ουγγρικής Δημοκρατίας να προσχωρήσει στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες μόλις δημιουργηθούν οι προς τούτο πολιτικοοικονομικές προϋποθέσεις. Η Ελληνική Δημοκρατία στο μέτρο των δυνατοτήτων της σε διμερή βάση και στα πλαίσια των προγραμμάτων συνεργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα στηρίζει τις προσπάθειες της Ουγγρικής Δημοκρατίας να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία της και να την εναρμονίζει συνεχώς με τους κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και με τη νομοθεσία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Άρθρο 7
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διευρύνουν και να εμβαθύνουν προς αμοιβαίο όφελος την οικονομική, χρηματοοικονομική, βιομηχανική, τεχνολογική και επιστημονική συνεργασία με σκοπό τη δημιουργία στις σχέσεις των ευνοϊκότερων συνθηκών για σταθερή οικονομική άνοδο. Τα Μέρη συμφωνούν στην αναγκαιότητα στήριξης, με διεθνή συνεργασία, της διαδικασίας αναμόρφωσης της οικονομίας που ξεκίνησε στην Ουγγρική Δημοκρατία. Η Ελληνική Δημοκρατία είναι πρόθυμη να στηρίζει την Ουγγρική Δημοκρατία, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια προηγμένη οικονομία της αγοράς. Τα Μέρη, αξιοποιώντας στο ακέραιο τις δυνατότητες που διαθέτουν, θα ενθαρρύνουν ιδιαίτερα την προώθηση των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων στο χώρο της επενδυτικής δραστηριότητας και της τοποθέτησης κεφαλαίων, καθώς επίσης και στον τομέα της βιομηχανικής και αγροτικής συνεργασίας. Από αυτή την άποψη ιδιαίτερη προσοχή αποδίδουν στη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Για το σκοπόν αυτό, τα Μέρη θα υποβοηθούν την εντατικοποίηση των τεχνολογικών και επιχειρηματικών σχέσεών τους και ιδίως την ανταλλαγή επιστημόνων και πληροφοριών. Θα υποβοηθούν επίσης τη σύσταση μικτών επιχειρήσεων και καθένα από τα Μέρη φροντίζει, ώστε να δημιουργηθούν στην επικράτειά του όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η ελευθερία της επενδυτικής δραστηριότητας. Τα Μέρη προωθούν τη συνεργασία στις πολυμερείς οικονομικές και χρηματοοικονομικές οργανώσεις και φορείς και ιδίως στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Ανασυγκρότησης.
Άρθρο 8
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη προσδίδουν πρωταρχική σημασία στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών και στηρίζουν τη συνεργασία για την επίλυση τεχνικών θεμάτων στα πλαίσια των παραπάνω τομέων δραστηριότητας. Η ελληνική πλευρά θα στηρίξει τις προσπάθειες της Ουγγρικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια των οργάνων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Τα Μέρη αναπτύσσουν προσπάθειες να θεμελιώσουν μία αποτελεσματική συνεργασία στους παραπάνω τομείς, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που διαλαμβάνονται στις υπάρχουσες συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ουγγρικής Δημοκρατίας και των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ενθαρρύνουν την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των οργανισμών και των επιχειρήσεων των δύο χωρών.
Άρθρο 9
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη, έχοντας υπόψη τη μεγάλη σημασία που έχει η προστασία του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος για την ευημερία των λαών αμφοτέρων των Κρατών, θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς μέτρα, σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για το συμφέρον των μελλοντικών γενεών. Βασιζόμενα στη θετική πείρα που έχει συσσωρευθεί στον τομέα αυτόν, τα Μέρη αναπτύσσουν τη συνεργασία τους για την πρόγνωση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών, ώστε να περιορίσουν τα εξ αυτών αποτελέσματα.
Άρθρο 10
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη, αποδίδοντος μεγάλη σημασία στη διατήρηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα των επιστημών, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Τα Μέρη προάγουν την ανταλλαγή επιστημονικοτεχνικών πληροφοριών και διευκολύνουν την πρόσβαση στα επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, αρχεία, βιβλιοθήκες και παρεμφερή ιδρύματα, στο μέτρο που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία τους. Τα Μέρη ευνοούν την υλοποίηση των διμερών επιστημονικών και τεχνολογικών προγραμμάτων εργασίας. Τα Μέρη ενθαρρύνουν τις επαφές μεταξύ των ανώτατων, ανωτέρων και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς και την κατάρτιση κοινών επιστημονικών προγραμμάτων εναρμονισμένων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Άρθρο 11
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη, εμπνεόμενα από την παράδοση συνεργασίας και πολιτιστικής επικοινωνίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών και επιθυμώντας να συμβάλλουν στην προώθηση ενός ευρωπαϊκού πολιτιστικού χώρου, ανοιχτού σε όλους τους λαούς της ηπείρου, ενθαρρύνουν την ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ των φορέων, των πολιτών των δύο χωρών, στον τομέα του πολιτισμού και της ενημέρωσης, ώστε να συμβάλλουν μέσω αυτών στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό τα Μέρη επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να διευκολύνουν τη γνωριμία του κοινού κάθε Κράτους με τη γλώσσα και τον πολιτισμό του άλλου Κράτους, ιδίως στους τομείς της λογοτεχνίας, του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών και άλλων τεχνών και να στηρίζουν για το σκοπό αυτόν τις κρατικές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Για καλύτερη αλληλοκατανόηση του ελληνικού και του ουγγρικού λαού τα Μέρη συμφωνούν στην ανάγκη προωθήσεως συνεργασίας στον τομέα της μαζικής ενημέρωσης.
Άρθρο 12
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη υποστηρίζουν την εκτεταμένη συνεργασία στον τομέα της υγείας και της πρόληψης νοσημάτων.
Άρθρο 13
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη ενθαρρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών των κοινωνικών φορέων, των εκκλησιών και των οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο Κρατών, καθώς και τις ανταλλαγές μεταξύ αθλητικών οργανώσεων και οργανώσεων νεολαίας. Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για διευκόλυνση και υποστήριξη των ταξιδιών και του τουρισμού.
Άρθρο 14
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συνεργάζονται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Για το σκοπό αυτόν θα έχουν συνεργασία και στα πλαίσια των διεθνών φορέων και θα φροντίζουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες.
Άρθρο 15
Οι διατάξεις του παρόντος Συμφώνου δεν επηρεάζουν τις ανειλημμένες διεθνείς υποχρεώσεις των Συμβαλλόμενων Μερών ούτε στρέφονται εναντίον άλλων.
Άρθρο 16
Σε περίπτωση διαφοράς ως προς την ερμηνεία ή την εφαρμογή του παρόντος Συμφώνου, τα Συμβαλλόμενα Μέρη – των διατάξεων του άρθρου 5 μη θιγομένων – θα εφαρμόζουν τη διαδικασία που προβλέπει η έκθεση, με ημερομηνία 8ης Φεβρουαρίου 1991, για τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Δ.Α.Σ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαλέττα, με θέμα την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Άρθρο 17
Το παρόν Σύμφωνο υπόκειται σε επικύρωση και θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα της ανταλλαγής των οργάνων επικύρωσης. Το παρόν Σύμφωνο συνάπτεται για δέκα (10) έτη. Η ισχύς του θα ανανεώνεται για χρονικές περιόδους πέντε (5) ετών, εκτός εάν το ένα από τα Συμβαλλόμενα Μέρη το καταγγείλει, ένα (1) έτος τουλάχιστον προ της λήξεως της αντίστοιχης περιόδου. Έγινε στη Βουδαπέστη στις 3 Απριλίου 1992 σε δύο γνήσια αντίτυπα στην ελληνική και στην ουγγρική γλώσσα. Και τα δύο κείμενα είναι εξίσου αυθεντικά.
Για την Ελληνική Για την Ουγγρική Δημοκρατία Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Jozsef Antall Πρωθυπουργός Πρωθυπουργός (υπογραφή) (υπογραφή)

Άρθρο δεύτερο
Τα Πρωτόκολλα-Πρακτικά που συντάσσονται σε εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 5 του Συμφώνου θα εγκρίνονται με κοινή απόφαση των καθ` ύλη αρμόδιων υπουργών.

Άρθρο τρίτο
Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και του Συμφώνου που κυρώνεται από την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 17 αυτού.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 1994

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α. ΠΕΠΟΝΗΣ Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΟΝ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Α. ΜΙΚΡΟΥΙΤΙΚΟΣ ΣΤ.-ΑΓ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Κ. ΛΑΛΙΩΤΝΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 1994

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ