Νόμος 42 ΦΕΚ Α΄90/13.5.1975
Περί αντικαταστάσεως του άρθρου 2 του Ν.Δ. 88/1974 “περί ρυθμίσεως θεμάτων προκυπτόντων εκ της εφαρμογής της από 3 Σεπτεμβρίου 1974 Συντακτικής Πράξεως “περί αποκαταστάσεως της νομιμότητος εις τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, απεφασίσαμε

Άρθρον 1
Το άρθρον 2 του Ν.Δ. 88/1974 (1) αντικαθίσταται, αφ` ης ίσχυσεν, ως εξής:
Άρθρον 2
1. Πρός υποβοήθησιν του έργου του Ε.Π.Σ., ως και διά τας ανάγκας της Γραμματείας, δύναται διά κοινών αποφάσεων του αρμοδίου κατά περίπτωσιν Υπουργού και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, να αποσπώνται, καθ` ον χρόνον θα διαρκούν αι εργασίαι του Ε.Π.Σ., Εισηγηταί του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οιασδήποτε κατηγορίας και βαθμού. Ο Πρόεδρος του Ε.Π.Σ., δύναται να αναθέση υπηρεσίαν της Γραμματείας του Συμβουλίου, εις δικαστικούς υπαλλήλους του Συμβουλίου της Επικρατείας, πέραν των κυρίων αυτών καθηκόντων, εφ` όσον παρίσταται ανάγκη ενισχύσεως του προσωπικού αυτής. Καθήκοντα Γραμματέως του Συμβουλίου, ανατίθενται διά πράξεως του Προέδρου, εις τινα των ανωτέρω εν αποσπάσει ή κατ` ανάθεσιν υπηρεσίας απασχολουμένων υπαλλήλων.
2. Διά κοινής αποφάσεως των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται, δι` άπαντας τους κατά την προηγουμένηνπαράγραφον αποσπωμένους υπαλλήλους, να καθορίζηται πρόσθετος αμοιβή, δι` υπερωριακήν απασχόλησίν των, εφ` όσον παρίσταται ανάγκη τοιαύτης απασχολήσεως. Δι` ομοίας αποφάσεως καθορίζεται μηνιαία αποζημίωσις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ε.Π.Σ., δι` ον χρόνον διαρκεί η λειτουργία του και του κατά την προηγουμένηνπαράγραφον εκτελούντος καθήκοντα Γραμματέως αυτού, δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δικαστικού υπαλλήλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως επίσης και αποζημίωσις δι` υπερωριακήναπασχόλησιν των παρά τη Γραμματεία του Ε.Π.Σ., κατ` ανάθεσιν υπηρεσίας απασχολουμένων δικαστικών υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μη ισχυούσης εν προκειμένω διά τα δικαστικά μέλη και τους παρ` αυτώ απεσπασμένουςΕισηγητάς του Συμβουλίου της Επικρατείας της διατάξεως του άρθρου 7 (παρ. 2) του Ν.Δ. 4352/1964 (2) “περί διατάξεων αφορωσών τους δημοσίους υπαλλήλους, ως και περί καταργήσεως Συμβουλίων, Επιτροπών των Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π.”.

Άρθρον 2
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της δημοσιεύσεώς του διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Εν Αθήναις τη 1 Μαΐου 1975

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΧΑΗΛ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ