Νόμος 109 ΦΕΚ Α΄ 169/13.8.1975
Περί ρυθμίσεως θεμάτων τινών αναγομένων είς την Σχολήν Εθνικής Αμύνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, απεφασίσαμε

Άρθρον 1

1. Κατ`εξαίρεσιν των σχετικών διατάξεων του Ν.Δ. 91/1973 “περί Σχολής Εθνικής Αμύνης” ορίζονται διά το χρονικόν διάστημα απο Ιουλίου 1975 έως και Ιουλίου 1977 είς την Σχολήν Εθνικής Αμύνης τέσσαρες (4) Εκπαιδευτικαί Σειραί, αποκαλούμεναι 26η, 27η, 28η, και 29η.

2. Είς την 26ην Εκπαιδευτικήν Σειράν θα εκπαιδευθούν, εφ`όσον το επιθυμούν και ανεξαρτήτως ηλικίας, άπαντες οι κατά την έναρξιν ισχύος της κατά την παρούσαν παράγραφον Υπουργικής αποφάσεως. Ανώτατοι Αξιωματικοί βαθμών Υποστρατήγου και Ταξιάρχου του Στρατού Ξηράς και των αντιστοίχων βαθμών του Ναυτικού και Αεροπορίας, απόφοιτοι της Σχολής Πολέμου του Κλάδου των. Η διάρκεια της εκπαιδεύσεως ορίζεται είς επτά (7) μήνας και οι εκπαιδευόμενοι, δεν θα ανήκουν είς την δύναμιν της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Δι`αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης εκδιδομένης προτάσει του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων εντός δεκαπενθημένου από της ισχύος του παρόντος και δημοσιευομένης διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα του χρόνου ενάρξεως και πέρατος της Εκπαιδευτικής ταύτης Σειράς, τα του τρόπου της ειδικής εκπαιδεύσεως τούτων, ως και πάσα ανακγαία λεπτομέρεια.

3. Είς τας 27ην, 28ην, και 29ην Εκπαιδευτικάς Σειράς θα φοιτήσουν Ανώτατοι Αξιωματικοί, βαθμών Συνταγματάρχου και Αντισυνταγματάρχου Στρατού Ξηράς και των αντιστοίχων βαθμών του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ευδοκίμως ή τουλάχιστον με βαθμόν “καλώς” αποφοιτήσαντες της Σχολής Πολέμου του Κλάδου των ή μη απόφοιτοι ταύτης Αξιωματικοί Σωμάτων, δι`ους δεν προβλέπεται φοίτησις είς Σχολήν Πολέμου, εφ`όσον επιλέγουν έστω και εάν κατά την ενάρξιν φοιτήσεώς των κατέχουν βαθμόν Ανωτάτου Αξιωματικού, ως και Αξιωματικοί της Χωροφυλκής, Αστυνομίας Πόλεων και του Λιμενικού Σώματος, αντιστοίχου προς Συνταγματάρχην, ή Αντισυνταγματάρχην βαθμού και Υπάλληλοι Α` κατηγορίας 4ου βαθμού και άνω των Υπουργείων ως και υπάλληλοι των καθ`οιονδήποτε τρόπον σχετιζομένων με την Πολιτικήν Αμύναν της Χώρας Οργανισμών και Επιχειρήσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Η διάρκεια φοιτήσεως εκάστης Εκπαιδευτικής Σειράς ορίζεται είς επτά (7) μήνας, οι δε προς φοίτησιν αξιωματικοκί και υπάλληλοι θα επιλεγούν ανεξαρτήτως ηλικίας και θα ανήκουν είς την δύναμιν της Σχολής κατά το διάστημα της φοιτήσεως των.

4. Τα της επιλογής των Συνταγματικών, Αντισυνταγματαρχών και Υπαλλήλων, του καθορισμού του αριθμού των Σπουδαστών, του χρόνου ενάρξεως και πέρατος εκάστης Εκπαιδευτικής Σειράς, ως και πάσαι αναγκαία λεπτομέρεια διά την εφαρμογήν της προηγουμένης παραγράφου, καθορισθήσονται δι`αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, εκδοθησομένης τη προτάσει του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων, εντός 15νθημέρου από της ισχύος του παρόντος και δημοσιευομένης είς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρον 2
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της δημοσιεύσεως του είς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο παρών νόμος ψηφισθείς υπό της Βουλής και παρ΄ Ημών σήμερον κυρωθείς, δημοσιευθήτω διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του Κράτους.

Εν Αθήναις τη 12 Αυγούστου 1975

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ