Νόμος 124 ΦΕΚ Α΄172/20.8.1975
Περί συμπληρώσεως της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ν.Δ/τος 4019/1959, περί κυρώσεως της υπ’αριθ. 1018/1958 ΠΥΣ, περί διακοπής της παρά τω Ι.Κ.Α. ασφαλίσεως των οικογενειών των Αστυνομικών Υπαλλήλων και συστάσεως Κλάδου Υγείας παρά τω Ε.Τ.Υ.Α.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, απεφασίσαμε

Άρθρον 1
Εν τέλει της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ν.Δ/τος 4019/1959 προστίθεται περίπτωσις γ` έχουσα ούτω:
“γ. Αι σύζυγοι των εν ενεργεία, των συνταξιούχων, ως και των αποβιωσάντων εν ενεργεία ή συνταξιούχων αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων της Αστυνομίας Πόλεων και αι θήλεις αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της Αστυνομίας Πόλεων και αι εξ αυτών συνταξιούχοι, εφ` άπαξ επιδόματος φυσιολογικού τοκετού εκ χιλίων (1000) δραχμών, πέραν του υπό του Δημοσίου εκάστοτε παρεχομένου τοιούτου. Ο τρόπος παροχής του εφ` άπαξ επιδόματος φυσιολογικού τοκετού, το εκάστοτε ύψος αυτού, τα υποβλητέα δικαιολογητικά, ο χρόνος υποβολής των ως και πάσα αναγκαία προς πραγματοποίησιν της παροχής ταύτης λεπτομέρεια καθορίζονται δι` αποφάσεως του Υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών μετά σύμφωνον γνώμην του Διοικητικού Συμβουλίου του παρά τω Ε.Τ.Υ.Α.Π. Κλάδου Υγείας”.

Άρθρον 2
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από 1ης Ιανουαρίου 1975.

Ο παρών νόμος ψηφισθείς υπό της Βουλής και παρ΄ Ημών σήμερον κυρωθείς, δημοσιευθήτω διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του Κράτους.

Εν Αθήναις τη 18 Αυγούστου 1975

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ