Νόμος 647 ΦΕΚ Α΄204/23.7.1977
Περί ιδρύσεως Κέντρου Μεταφράσεως και Διερμηνείας εν Κερκύρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, απεφασίσαμεν

Άρθρον 1
Ιδρυσις – Εδρα – Σκοπός

1. Ιδρύεται Κέντρον Μεταφράσεως και Διερμηνείας (ΚΕΜΕΔΙ) ως Δημοσία Υπηρεσία υπαγομένη απ` ευθείας εις το Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχον ως έδραν την πόλιν της Κερκύρας.

2. Σκοπός του ΚΕΜΕΔΙ είναι η κατάλληλος γλωσσική και γενικωτέρα εκπαίδευσις μεταφραστικών και διερμηνέων υψηλής στάθμης, δυναμένων να ασκήσουν το επάγγελμά των επί διεθνούς επιπέδου.

Άρθρον 2
Σχολαί – Τμήματα – Φοίτησις

1. Το ΚΕΜΕΔΙ περιλαμβάνει τας εξής Σχολάς:
α) Σχολήν Μεταφραστών.
β) Σχολήν Διερμηνέων.

2. Εις εκάστην Σχολήν περιλαμβάνονται δύο ή πλείονα τμήματα γλωσσών, οριζόμενα δι` αποφάσεων των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προεδρίας της Κυβερνήσεως και Οικονομικών. Κατά πάσαν περίπτωσιν περιλαμβάνονται τμήματα εις τα οποία διδάσκονται δύο ή πλείονας εκ των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, και Ελληνικής.

3. Η φοίτησις εις εκάστην Σχολήν είναι διετής.

Άρθρον 3
Σπουδασταί

1. Εις την Σχολήν Μεταφραστών εγγράφονται κατόπιν εισιτηρίων εξετάσεων:
α) Ελληνες Πολίται ή Ελληνες το γένος κάτοχοι πτυχίου τμήματος Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής Φιλολογίας Ελληνικού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή οιουδήποτε τμήματος Νομικής Σχολής ή Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ή ΠαντείουΑνωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών ή Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής ή ισοτίμου Σχολής της αλλοδαπής γνωρίζοντες άριστα τουλάχιστον δύο εκ των διδασκομένων εν τη Σχολή ξένων γλωσσών.
β) Αλλοδαποί έχοντες ως μητρικήν γλώσσαν μίαν των διδασκομένων εν τη Σχολή ξένων γλωσσών, γνωρίζοντες άριστα την Ελληνικήν και μίαν των διδασκομένων εις την Σχολήν ξένων γλωσσών εφ` όσον κέκτηνται τουλάχιστον απολυτήριον Σχολείου ισοτίμου με Ελληνικόν Λύκειον.

2. Εις την Σχολήν Διερμηνέων εγγράφονται κατόπιν εισιτηρίων εξετάσεων:
α) Πτυχιούχοι της Σχολής Μεταφραστών του ΚΕΜΕΔΙ.
β) Πτυχιούχοι ισοτίμων προς την Σχολήν Μεταφραστών του ΚΕΜΕΔΙ σχολών της αλλοδαπής, γνωρίζοντες άριστα την Ελληνικήν γλώσσαν.

3. Δι` αποφάσεων του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δύναται να ανατίθεται εις το ΚΕΜΕΔΙ η οργάνωσις ειδικών προγραμμάτων εκπαιδεύσεως ή μετεκπαιδεύσεως επί θεμάτων μεταφράσεως και διερμηνείας διά λογαριασμόν διαφόρων φορέων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και να καθορίζωνται τα της πραγματοποιήσεως αυτών.
Ομοίως δι` αποφάσεως των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εξωτερικών δύναται να ανατίθενται εις το ΚΕΜΕΔΙ η μετάφρασις επισήμων κειμένων του Δημοσίου ή οργανισμών κοινής ωφελείας και να καθορίζωνται τα αφορώντα εις την αμοιβήν αυτού διά την προσφερομένην εργασίαν.

4. Εις τους επιτυχώς αποφοιτώντας του ΚΕΜΕΔΙ χορηγείται πτυχίον της αντιστοίχου ειδικότητος.

5. Διά Προεδρικών Διαταγμάτων, εκδιδομένων προτάσει του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να συνιστώνται ειδικά τμήματα διετούς φοιτήσεως παρά τη Σχολή Μεταφραστών, εις τα οποία εγγράφονται, κατόπιν εξετάσεων, ελληνικής ιθαγενείας ή Ελληνες το γένος σπουδασταί, κεκτημένοι απολυτήριον εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου και γνωρίζοντες άριστα δύο τουλάχιστον εκ των διδασκομένων εις την Σχολήν ξένων γλωσσών.

6. Οι αποφοιτώντες εκ των Σχολών του ΚΕΜΕΔΙ υποχρεούνται να υπηρετήσουν εις το Δημόσιον επί πενταετίαν, άλλως υποχρεούνται εις επιστροφήν των διδάκτρων κατά τα δι` αποφάσεων του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ειδικώτερον οριζόμενα.

Άρθρον 4
Οργανα Διοικήσεως

1. Οργανα Διοικήσεως του ΚΕΜΕΔΙ είναι:
α) Η Επιτροπή Διοικήσεως, αποτελουμένη εκ του Γενικού Διευθυντού, ως Προέδρου και των Διευθυντών Σχολών.
β) Ο Γενικός Διευθυντής.
γ) Οι Διευθυνταί Σχολών και
δ) Οι Προϊστάμενοι τμημάτων.

2. Η Επιτροπή Διοικήσεως του ΚΕΜΕΔΙ αποφασίζει εφ` όλων των ζητημάτων Διοικήσεως και διαχειρίσεως αυτού κατά τας διά Προεδρικών Διαταγμάτων εκδιδομένων προτάσει του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθοριζομένας ειδικωτέρας διακρίσεις. Ο Γενικός Διευθυντής προϊσταται του ΚΕΜΕΔΙ, ελέγχει και συντονίζει το έργον αυτού. Ο Διευθυντής Σχολής είναι υπεύθυνος έναντι της Διοικήσεως του ΚΕΜΕΔΙ διά την κανονικήνλειτουργίαν της Σχολής της οποίας προϊσταται, ενώ ο προϊστάμενος τμήματος είναι υπεύθυνος έναντι του Διευθυντού της Σχολής διά την κανονικήνλειτουργίαν του τμήματος.

3. Δι` αποφάσεων του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιευομένων εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανατίθενται καθήκοντα διά μίαν τριετίαν.
α) Γεν. Δ/ντού εις ένα των Καθηγητών του ΚΕΜΕΔΙ όστις κατά την διάρκειαν της ασκήσεως των καθηκόντων του λαμβάνει τας αποδοχάς 11ου μισθολογικού κλιμακίου της παρ. 3 του άρθρ. 49 του Ν. 309/76 “περί οργανώσεως και Διοικήσεως της Γενικής Εκπ/σεως”.
β) Διευθυντού Σχολής εις ένα των καθηγητών αυτής και
γ) Προϊσταμένου Τμήματος εις ένα των εν αυτώ Καθηγητών, μετά γνώμην της Επιτροπής Διοικήσεως του ΚΕΜΕΔΙ. Η θητεία του Γενικού Διευθυντού δύναται να ανανεούται ανά τριετίαν, δι` αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Εν ελλείψει, απουσία ή κωλύματι, τα εν παρ. 2 όργανα αναπληρούνται ως εξής:
α) Ο Γενικός Διευθυντής υπό του αρχαιοτέρου Διευθυντού Σχολής.
β) Εκαστος Διευθυντής Σχολής υπό του αρχαιοτέρου προϊσταμένου Τμήματος αυτής.
γ) Εκαστος προϊστάμενος τμήματος ή εργαστηρίου υπό του αρχαιοτέρου καθηγητού αυτού.

Άρθρον 5
Εκπαιδευτικόν Προσωπικόν

1. Οι κλάδοι και αι θέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού ορίζονται ως ακολούθως:
α) Κλάδος 1 Καθηγητών, ένδεκα θέσεις ενιαίαι επί μισθολογικοίςκλιμακίοις 8-10.
β) Κλάδος 2 Επιμελητών δεκαεπτά θέσεις ενιαίαι επί μισθολογικοίςκλιμακίοις 5-9.
γ) Κλάδος 3 βοηθών, τέσσαρες θέσεις ενιαίαι επί μισθολογικοίςκλιμακίοις 3-7.

2. Ως μισθολογικά κλιμάκια νοούνται τα οριζόμενα υπό του άρθρου 49 του Ν. 309/76 “περί οργανώσεως και διοικήσεως της Γενικής Εκπαιδεύσεως”. Εις το προσωπικόν του παρόντος άρθρου καταβάλλονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα τα χορηγούμενα εις το διδακτικόνπροσωπικόν των ΚΑΤΕΕ αντιστοίχων θέσεων και βαθμών.

3. Τα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού ορίζονται ως ακολούθως:

α) Διά τους Κλάδους 1 και 2:
1) Ελληνική ιθαγένεια,
2) Πτυχίον ημεδαπού Ανωτάτου εκπαιδευτικού Ιδρύματος ειδικότητος ξένης φιλολογίας μιάς των εν τω ΚΕΜΕΔΙ διδασκομένων ξένων γλωσσών ή οιουδήποτε τμήματος Νομικής Σχολής ή της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ή της ΠαντείουΑνωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών ή Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής ή πτυχίου ισοτίμου Ανωτάτης Σχολής της αλλοδαπής,
3) Αρίστη γνώσις δύο τουλάχιστον εκ των εν τω ΚΕΜΕΔΙ διδασκομένων ξένων γλωσσών,
4) Επαγγελματική πείρα εις την ειδικότητα του μεταφραστικού ή διερμηνέως τουλάχιστον πενταετής διά τον Κλάδον 1 και τουλάχιστον τριετής διά τον Κλάδον 2,
5) Ηλικία μέχρι 55 ετών διά τον Κλάδον 1 και μέχρι 45 ετών διά τον Κλάδον
2. β) Διά τον Κλάδον 3:
1) Ελληνική Ιθαγένεια,
2) Πτυχίον του ΚΕΜΕΔΙ αντιστοίχου ειδικότητος και
3) Ηλικία μέχρι 35 ετών.

4. Κατ` εξαίρεσιν της παρ. 3 και των κειμένων διατάξεων περί διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, επιτρέπεται όπως μέχρι (3) τρεις εκ των εν εδαφίω β` της παρ. 1 θέσεων του Κλάδου 2 πληρούνται διά διορισμού, επί πενταετή θητεία, δυναμένη να ανανεούται, αλλοδαπών κεκτημένων τα εν παρ. 3 προσόντα και γνωριζόντων άριστα την Ελληνικήν γλώσσαν. Οι ούτω διοριζόμενοι εξομοιούνται υπηρεσιακώς και πειθαρχικώς με τους Ελληνικής ιθαγενείας συναδέλφους των, διατηρούντες τον ακαδημαϊκόντίτλον, τον οποίον κατείχον εις την χώραν της προελεύσεώς των.

5. Το εν παρ. 1 προσωπικόν διορίζεται με το εισαγωγικόνκλιμάκιον εκάστου κλάδου, δι` αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά γνώμην του Συμβουλίου του άρθρου 31 του Ν. 576/1977, το οποίον υποβάλλει τους υποψηφίους εις προφορικήν ή γραπτήν ή προφορικήν και γραπτήν εξέτασιν δυνάμενον να χρησιμοποιήση προς τούτο εξεταστάς των μαθημάτων εις α εξετάζονται οι υποψήφιοι, Καθηγητάς Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Πάσα λεπτομέρεια αφορώσα εις την διεξαγωγήν των εξετάσεων τούτων ρυθμίζεται δι` αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιευομένης διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

6. Προς κάλυψιν ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών δύνανται να μετακαλώνται εκ της Αλλοδαπής Ελληνες ή ξένοι διά την διδασκαλίαν ή παροχήν τεχνικών συμβουλών. Ο χρόνος της απασχολήσεως και το ύψος της αποζημιώσεως αυτών καθορίζονται διά κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών. Αι σχετικαί πιστώσεις εγγράφονται εις τον προϋπολογισμόν του ΚΕΜΕΔΙ.

7. Το σύνολον των Καθηγητών του κλάδου 1 εκάστης Σχολής αποτελεί τον Σύλλογον Καθηγητών αυτής υπό την Προεδρίαν του Διευθυντού της Σχολής, ενώ το σύνολον του εκπαιδευτικού προσωπικού των κλάδων 1, 2 και 3 εκάστης Σχολής αποτελεί τον σύλλογον του διδακτικού προσωπικού αυτής.

Άρθρον 6
Σύστασις Διοικητικών Υπηρεσιών
Συνιστάται παρά τω ΚΕΜΕΔΙ Υπηρεσία Διοικήσεως η οποία συγκροτείται εκ των κάτωθι τμημάτων.
α. Τμήμα Διοικητικού εις τον οποίον υπάγονται
1. Η Γραμματεία ΚΕΜΕΔΙ
2. Αι Γραμματείαι Σχολών και
3. Η Βιβλιοθήκη
β. Τμήμα Οικονομικών υπηρεσιών εις το οποίον υπάγονται.
1. Το Λογιστήριον
2. Το Ταμείον και
3. Η Διαχείρισις Υλικού.

Άρθρον 7
Προϊστάμενοι υπηρεσιών

1. Της Υπηρεσίας Διοικήσεως προϊσταται υπάλληλος επί βαθμοίς 3ω-2ω του Κλάδου ΑΤ Διοικητικού.

2. Εκάστου των τμημάτων προϊσταται υπάλληλος επί βαθμοίς 5ω- 4ω του Κλάδου ΑΤ Διοικητικού.
Ειδικώτερον ο προϊστάμενος του τμήματος Διοικητικού ασκεί και τα καθήκοντα Προϊσταμένου γραμματείας ΚΕΜΕΔΙ.

3. Εκάστης των γραμματειών των Σχολών και του Λογιστηρίου προϊσταται υπάλληλος επί βαθμοίς 4ω-5ω του Κλάδου ΑΡ Διοικητικού.
Παρά τη βιβλιοθήκη δε υπάλληλος του Κλάδου ΑΡ επί βαθμοίς 9-6ω του Κλάδου βιβλιοθηκονόμων.

4. Παρ` εκάστη των γραμματειών των Σχολών και του Λογιστηρίου, Ταμείου και Διαχειρίσεως Υλικού υπηρετεί ανά εις υπάλληλος του Κλάδου ΜΕ Διοικητικού, παρά τη βιβλιοθήκη δε δύο υπάλληλοι του Κλάδου ΜΕ βιβλιοθηκαρίων. Μη υπάρχοντος προσωπικού με τους βαθμούς τους προβλεπομένους υπό των παρ. 1, 2 και 3 του παρόντος προς πλήρωσιν των εν αυταίς προβλεπομένων θέσεων, αύται πληρούνται δια προσωπικού κατωτέρων βαθμών του αυτού κλάδου.

Άρθρον 8
Διοικητικόν Προσωπικόν

1. Οι Κλάδοι και αι θέσεις του Διοικητικού προσωπικού ορίζονται ως ακολούθως:
α) Κλάδος ΑΤ Διοικητικός θέσεις 3, (τρεις) ήτοι ανά μία επί βαθμοίς 3-2ω, 5-4ω και 8-6ω.
β) Κλάδος ΑΡ Διοικητικός θέσεις 3 (τρεις), ήτοι επί βαθμοίς 3-2ω μία, επί βαθμοίς 5-4ω μία, και επί βαθμοίς 9-6ω μία.
γ) Κλάδος ΑΡ Βιβλιοθηκόμωνθέσις 1 (μία) επί βαθμοίς 8-6ω εξελισσομένη μέχρι του 4ου βαθμού κατά τας κειμένας διατάξεις.
δ) Κλάδος ΜΕ Γραφέων – Δακτυλογράφων, θέσεις 5 (πέντε), ήτοι μία επί βαθμοίς 5-4ω και τέσσαρες επί βαθμοίς 10-6ω.
στ) Κλάδος ΣΕ Κλητήρων, θέσεις 4, ήτοι 1 (μία) επί βαθμώ 7ω και 3 (τρεις) επί βαθμοίς 12-8ω.

2. Ως προσόντα διορισμού ορίζονται: α) Διά τον Κλάδον ΑΤ πτυχίον οιουδήποτε τμήματος Νομικής Σχολής ή της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ή της ΠαντείουΑνωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών ή της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Αθηνών ή Θεσσαλονίκης και γνώσις μιάς των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής ή Γερμανικής.
β) Διά τον Κλάδον ΑΡ πτυχίον οιουδήποτε τμήματος Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεως ΚΑΤΕΕ και γνώσις γραφομηχανής Ελληνικού και Λατινικού πληκτρολογίου. Προκειμένου περί των βιβλιοθηκονόμων πτυχίονανεγνωρισμένης Ανωτέρας Σχολής Βιβλιοθηκονομίας της ημεδαπής ή ισοτίμου Σχολής της αλλοδαπής.
γ) Διά τον Κλάδον ΜΕ απολυτήριον εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου οιουδήποτε τύπου και γνώσις γραφομηχανής Ελληνικού και Λατινικού πληκτρολογίου. Προκειμένου περί των βιβλιοθηκονόμων και πτυχίονανεγνωρισμένης Μέσης Σχολής Βιβλιοθηκονομίας της ημεδαπής ή ισοτίμου Σχολής της αλλοδαπής.
δ) Διά τον Κλάδον ΣΕ απολυτήριον τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού Σχολείου και σχετική εμπειρία.

Άρθρον 9
Ταμείον

1. Παρά τω Κέντρω συνιστάται “Ταμείον” αποτελούν ΝομικόνΠρόσωπον Δημοσίου Δικαίου.

2. Σκοπός του Ταμείου είναι η διάθεσις των εσόδων αυτού προς αντιμετώπισιν των δαπανών λειτουργίας του Κέντρου και η περαιτέρω βελτίωσις τούτων.

3. Οι πόροι του Ταμείου προέρχωνται:
α) Εξ επιχορηγήσεων του Κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού των Δημοσίων Επενδύνσεων.
β) Εξ δωρεών, Κληρονομιών και Κληροδοσιών.
γ) Εξ προσόδων της περιουσίας του.
δ) Εξ εκποιήσεως ή εκμεταλλεύσεως περιουσιακών στοιχείων.
ε) Εκ της εκμισθώσεως του κυλικείου.
στ) Εκ λοιπών πάσης φύσεως εσόδων.

4. Παν εισπραττόμενον ποσόν κατατίθεται εντός τριών ημερών εις το πλησιέστερον Κατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος ή εν ελλείψει εις το ΤαχυδρομικόνΤαμιευτήριον.

5. Το Ταμείον του ΚΕΜΕΔΙ διοικείται υπό της Επιτροπής Διοικήσεως αυτού, εκπροσωπείται δε δικαστικώς και εξωδίκως υπό του Προέδρου αυτής.

6. Τα της διαχειρίσεως των εσόδων και εξόδων του κατά το παρόν άρθρον ταμείου τα της λειτουργίας αυτού ως και παν συναφές θέμα ορίζονται διά Π. Διαταγμάτων εκδιδομένων προτάσει του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Άρθρον 10
Οργάνωσις και λειτουργία

1. Διά Προεδρικών Διαταγμάτων εκδιδομένων προτάσει των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προεδρίας Κυβερνήσεως:
α) Εγκρίνεται ο Εσωτερικός Κανονισμός του ΚΕΜΕΔΙ, ο οποίος καθορίζει τα της οργανώσεως και λειτουργίας αυτού, των Σχολών, Τμημάτων, Εργαστηρίων και Φροντιστηρίων του, τα των αρμοδιοτήτων των οργάνων του και της λειτουργίας των εξ αυτών συλλογικών οργάνων, τα των αρμοδιοτήτων και της εν γένει λειτουργίας αυτού, των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τα των καθηκόντων του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, ως και πάσαν συναφή λεπτομέρειαν.
β) Καθορίζονται τα αφορώντα εις την μετεκπαίδευσιν του προσωπικού, εις τον αριθμόν των ετησίως εισαγομένων εις έκαστον τμήμα του ΚΕΜΕΔΙ, εις τον τύπον των χορηγουμένων πτυχίων ανά ειδικότητα, ως και εις τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
γ) Ρυθμίζονται τα των εισιτηρίων, προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, ως και η έναρξις και λήξις του σπουδαστικού και του διδακτικού έτους.
δ) Εγκρίνονται τα προγράμματα σπουδών, αναφερόμενα εις τα διδασκόμενα μαθήματα, τας ώρας διδασκαλίας εκάστου, τα εργαστήρια, τα φροντιστήρια, τας πρακτικάς ασκήσεις, την βαθμολογίαν των σπουδαστών και εις πάσαν συναφή λεπτομέρειαν.

2. Διά Π. Δ/των εκδιδομένων προτάσει των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προεδρίας της Κυβερνήσεως και Οικονομικών, μετά γνώμην της Επιτροπής Διοικήσεως του ΚΕΜΕΔΙ, δύνανται να αυξομειώνωνται αι θέσεις του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού εφ` όσον αι λειτουργικαίανάγκαι του ΚΕΜΕΔΙ επιβάλλουν τούτο.

3. Δι` ομοίων Π. Δ/των δύναται να συνιστώνται μέχρι δέκα (10) εν συνόλω θέσεις τεχνιτών εργαστηρίων, και φυλάκων επιστατών, ως επίσης και μέχρις εξ (6) θέσεις καθαριστριών και τριών (3) θέσεων συντηρητών κτιρίων διεπομένων υπό των διατάξεων των Ν. Δ/των 385/1969 “περί προσλήψεως προσωπικού επί σχέσειΙδιωτ. Δικαίου εις Δημοσίας Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ.” και 1198/72 “περί του τρόπου αμοιβής και εργασίας των επί σχέσει εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προσωπικού κλπ.”.

4. Δι` αποφάσεων του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίζεται ο αριθμός των θέσεων εν εκάστη ειδικότητι των κλάδων 1, 2 και 3 και η κατανομή αυτών εις τας Σχολάς του ΚΕΜΕΔΙ.

5. Η άσκησις ιδιωτικού έργου Μεταφραστού η Διερμηνέως υπό του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΚΕΜΕΔΙ δεν αποτελεί ασυμβίβαστον εφ` όσον κατά την κρίσιν της επιτροπής Δ/νσεως του ΚΕΜΕΔΙ δεν παρακωλύεται η εφαρμογή του προγράμματος της Σχολής.

Άρθρον 11
Εναρξις ισχύος
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της δημοσιεύσεώς του εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο παρών νόμος ψηφισθείς υπό της Βουλής και παρ΄ Ημών σήμερον κυρωθείς, δημοσιευθήτω διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του Κράτους.

Εν Αθήναις τη 21 Ιουλίου 1977

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ