ΝΟΜΟΣ ΥΠ`ΑΡΙΘ. 2180 ΦΕΚ 8/02.02.1994
Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τη συνεργασία μεταξύ των Τελωνειακών τους Διοικήσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 τουΣυντάγματος, η Συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τη συνεργασία μεταξύτων Τελωνειακών τους Διοικήσεων που υπεγράφη στην Αθήνα στις 17 Μαΐου1993 και της οποίας το κείμενο σε πρωτότυπο στην ελληνική γλώσσα έχει ως εξής:
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
Αναγνωρίζοντας ότι οι παραβάσεις των τελωνειακών νόμων και κανονισμώνεπιφέρουν βλάβη στα οικονομικά, δασμοφορολογικά, κοινωνικά και στα άλλασυμφέροντα των χωρών τους,
`Έχονταςυπόψη τη σημασία της εξασφάλισης του ακριβούς υπολογισμούτων δασμών, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων, που εισπράττονται κατά τηνεισαγωγή ή την εξαγωγή εμπορευμάτων και άλλων ειδών και της σωστής εφαρμογής των απαγορεύσεων, των περιορισμών και των ελέγχων,
Πεπεισμένες ότι η συνεργασία μεταξύ των Τελωνειακών τουςΔιοικήσεων, ιδιαίτερα εν όψει της ύπαρξης κοινών συνόρων μεταξύ των δύοχωρών τους, θα συμβάλει σε αποτελεσματικότερη δράση για την πρόληψη,διερεύνηση και καταστολή των τελωνειακών παραβάσεων,συμπεριλαμβανομένης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών φαρμάκων καιψυχότροπων ουσιών, της παράνομης μεταφοράς δια των συνόρων όπλων,εκρηκτικών και πυρομαχικών, καθώς και αντικειμένων πολιτιστικής αξίας,
Συμφώνησαν τα ακόλουθα:
Άρθρο 1
Ορισμοί
Κατά την έννοια της παρούσας Συμφωνίας:
α) ” Τελωνειακή νομοθεσία σημαίνει: το σύνολο των νομοθετικών καικανονιστικών διατάξεων, που εφαρμόζονται από τα Τελωνεία καιρυθμίζουν την εισαγωγή, εξαγωγή και διαμετακόμιση εμπορευμάτων, τηδιακίνηση προσώπων και μεταφορικών μέσων, και την είσπραξη δασμών,φόρων και επιβαρύνσεων, καθώς και κάθε άλλη διάταξη που αφοράτελωνειακά θέματα.
β) “Τελωνειακή Διοίκηση” σημαίνει:
στην Ελληνική Δημοκρατία, τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων τουΥπουργείου Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,
στη Δημοκρατία της Αλβανίας, τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων τουΥπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
γ) ” Τελωνειακή παράβαση” σημαίνει: κάθε παράβαση ή απόπειραπαράβασης της τελωνειακής νομοθεσίας.
δ) ” Πρόσωπο” σημαίνει: οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
ε) `Αντικείμενα πολιτιστικής αξίας σημαίνει: είδη πολιτιστικού,θρησκευτικού ή κοσμικού χαρακτήρα, που θεωρούνται ως σημαντικά λόγω τηςαρχαιολογικής, προϊστορικής, ιστορικής, λογοτεχνικής ή καλλιτεχνικήςτους αξίας.
Άρθρο 2
Συνεργασία στην Εκπαίδευση
1. Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τουςκάθε συνδρομή, σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού τωνΤελωνειακών τους Διοικήσεων. Για το σκοπό αυτόν:Δύνανται να δέχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα βαρύνσεων, τους ή στιςΤελωνειακές τους Αρχές προσωπικό τηςΤελωνειακής Διοίκησης τουάλλου Μέρους για εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση,- Κατόπιν αιτήσεως ενός Μέρους, το άλλο Μέρος δύναται να αποστέλλει σ`αυτό υπαλλήλους του για συμμετοχή σε σεμινάρια ή άλλες εκδηλώσεις, πουαποσκοπούν στη βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.
2.Τα Μέρη προωθούν την τεχνική συνεργασία για σκοπούς: εκπαίδευσης του προσωπικού τους για την απόκτηση εξειδικευμένηςεμπειρίας,ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, που αφορούν τη χρήση μεθόδων καιμέσων για πρόληψη, διερεύνηση και καταστολή των τελωνειακών παραβάσεων,ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων που διαθέτουν την κατάλληλη πείρα καιειδικές γνώσεις στη διερεύνηση και καταστολή τελωνειακών παραβάσεων, ανταλλαγής επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριώνσχετικών με τους τελωνειακούς κανόνες και διαδικασίες,καθιέρωσης κάθε άλλης μορφής τεχνικής συνεργασίας που τα Μέρημπορεί να θεωρούν πρόσφορη.
Άρθρο 3
ΈκτασηΑμοιβαίας Συνδρομής
1. Με την παρούσα Συμφωνία τα Μέρη καθιερώνουνσυνεργασία καιαμοιβαία συνδρομή μεταξύ των Τελωνειακών τους Διοικήσεων. Κάθε συνδρομήπου προβλέπεται από την παρούσα Συμφωνία, παρέχεται από το ένα ή τοάλλο Μέρος με την τήρηση των διατάξεων της εσωτερικής του νομοθεσίας.
2. Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της η Τελωνειακή Διοίκηση ενός Μέρουςπαρέχει στην Τελωνειακή Διοίκηση του άλλου Μέρους, υπό τους όρους τηςπαρούσας Συμφωνίας, συνδρομή στην πρόληψη, διερεύνηση και καταστολή τωντελωνειακών παραβάσεων.
3. Οι Τελωνειακές Διοικήσεις των Μερών παρέχουν αμοιβαία όλες τιςδιαθέσιμες πληροφορίες για την εξασφάλιση του ακριβούς υπολογισμού τωνδασμών, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων κατά την εισαγωγή και εξαγωγή.
Άρθρο 4
Ελεγχόμενες Παραδόσεις
1. Με τήρηση της εσωτερικής τους νομοθεσίας, οι ΤελωνειακέςΔιοικήσεις των Μερών μπορούν να συμφωνούν να εφαρμόζουν τη μέθοδο τηςελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχότροπων ουσιών, μεσκοπό την ανακάλυψη προσώπων που έχουν σχέση με την παράνομη διακίνησήτους.
2. Οι ελεγχόμενες παραδόσεις μπορούν να λαμβάνουν τη μορφή είτε νααφήνεται η αποστολή ανέπαφη, είτε να κατάσχεται η αποστολή σε ενδιάμεσοστάδιο, είτε να αφαιρείται ή να αντικαθίσταται η αποστολή εν όλω ή ενμέρει.
3. Τα Μέρη ρυθμίζουν μεταξύ τους τη μορφή και τον τρόπο της κατάπερίπτωση εφαρμογής της ελεγχόμενης παράδοσης καθώς και το θέμα τωνοικονομικών επιβαρύνσεων.
4. Τα αποτελέσματα της ελεγχόμενης παράδοσης κοινοποιούνται αμοιβαίατο συντομότερο δυνατό.
Άρθρο 5
Τήρηση Απορρήτου
1. Οι επεξεργασμένες πληροφορίες τα έγγραφα και άλλες πληροφορίεςπου λαμβάνονται συνέπεια της αμοιβαίας συνδρομής, μπορούν ναχρησιμοποιούνται από το λαμβάνον Μέρος μόνο για τους σκοπούς τουςοριζόμενους από την παρούσα Συμφωνία και μόνο από τα αρμόδια όργανα,συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τους κατά τις δικαστικές ή διοικητικέςδιαδικασίες. Αυτού του είδους οι επεξεργασμένες πληροφορίες, τα έγγραφακαι άλλες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς(ή να ανακοινοποιούνται από το λαμβάνον Μέρος σε τρίτους) μόνο εφόσοντο παρέχον Μέρος συγκατατίθεται ρητά γι` αυτό.
2. Κατόπιν αίτησης του παρέχοντος Μέρους, οι επεξεργασμένεςπληροφορίες, έγγραφα και άλλες πληροφορίες που λαμβάνονται από το έναή το άλλο Μέρος, βάσει της παρούσας Συμφωνίας θεωρούνται απόρρητααπό το λαμβάνον Μέρος. Οι λόγοι μιας τέτοιας αίτησης θα πρέπει ναμνημονεύονται.
3. Επεξεργασμένες πληροφορίες, έγγραφα, ή άλλες πληροφορίες πουπαρέχονται βάσει της παρούσας Συμφωνίας υπάγονται στη χώρα παραλήπτηστον ίδιο βαθμό επισήμου απορρήτου που αυτή εφαρμόζει, όσον αφοράεπεξεργασμένες πληροφορίες, έγγραφα και άλλες παρόμοιες πληροφορίεςπου αποκτώνται στο έδαφός της.
Άρθρο 6
Εξαιρέσεις Αμοιβαίας Συνδρομής
Στην περίπτωση που το Μέρος, προς το οποίο απευθύνεται αίτησησυνδρομής, θεωρεί ότι η ικανοποίηση της αίτησης δυνατόν να επιφέρειβλάβη στην κυριαρχία του, στην ασφάλεια, στην κοινωνική τάξη ή άλλουςσημαντικούς τομείς των εθνικών συμφερόντων, μπορεί να αρνηθεί ναπαράσχει συνδρομή ή να υπαγάγει την ικανοποίηση της αίτησης στην τήρησηορισμένων όρων.
Άρθρο 7
Μορφή και Περιεχόμενο Αιτήσεων Συνδρομής
1. Οι αιτήσεις συνδρομής που γίνονται βάσει της παρούσας Συμφωνίαςυποβάλλονται εγγράφως. Εάν η αίτηση έχει επείγοντα χαρακτήρα είναιδυνατό να γίνεται δεκτή και προφορικά αλλά αργότερα επιβεβαιώνεταιεγγράφως. Στην αίτηση επισυνάπτονται τα έγγραφα τα απαραίτητα για τηνικανοποίησή της.
2. Οι αιτήσεις περιλαμβάνουν:
την Αρχή που υποβάλλει την αίτηση,
το είδος της διαδικασίας (δικαστικής, διοικητικής κ.λπ.) για τηνοποία πρόκειται,
το σκοπό και το λόγο της αίτησης,
σύντομη περιγραφή της ουσίας της υπόθεσης και του νομικού τηςχαρακτηρισμού,
τα ονόματα και τις διευθύνσεις προσώπων που ενδιαφέρονται για τιςδιαδικασίες, εάν είναι γνωστά.
Άρθρο 8
Δίαυλοι Επικοινωνίας
1. Η λειτουργία της αμοιβαίας συνδρομής πραγματοποιείται με άμεσηεπικοινωνία των αξιωματούχων, που ορίζονται από τους επικεφαλής τωναντίστοιχων Τελωνειακών Διοικήσεων των Μερών.
2. Στην περίπτωση που η Τελωνειακή Υπηρεσία του Μέρους προς το οποίοαπευθύνεται η αίτηση δεν είναι αρμόδια να ανταποκριθεί στην αίτηση,παραπέμπει την αίτηση στην αρμόδια αρχή.
Άρθρο 9
Ικανοποίηση της Αίτησης
1. Η Τελωνειακή Διοίκηση προς την οποία απευθύνεται η αίτησηκαταβάλλει τις απαιτούμενες προσπάθειες για την ικανοποίηση τηςαίτησης.
2. Η Τελωνειακή Διοίκηση του ενός Μέρους μπορεί, κατόπιν αίτησης τηςΤελωνειακής Διοίκησης του άλλου Μέρους να διεξάγει την απαραίτητηέρευνα ή να συγκεντρώνει τις πληροφορίες τις οποίεςείναι αρμόδια νασυγκεντρώσει, περιλαμβανομένης της εξέτασης εμπειρογνωμόνων,μαρτύρων και προσώπων που είναι ύποπτα για τελωνειακές παραβάσεις.
3. Η Τελωνειακή Διοίκηση του ενός Μέρους μπορεί, κατόπιν αίτησης τηςΤελωνειακής Διοίκησης του άλλου Μέρους, να προβαίνει σε εξακρίβωση,έλεγχο και έρευνες με σκοπό τη διαπίστωση των γεγονότων σχετικά μετις υποθέσεις, για τις οποίες είναι αρμόδια η Τελωνειακή αυτήΔιοίκηση και οι οποίες εμπίπτουν στην παρούσα Συμφωνία.
4. Κατόπιν αιτήσεως, το Μέρος, προς το οποίο αυτή απευθύνεται, μπορείνα επιτρέπει στους αξιωματούχους του αιτούντος Μέρους να παρίστανταιστο έδαφός του και να παρέχουν πληροφορίες ή συνδρομή σχετικές με τηνυπόθεση. Τα πρόσωπα αυτά απολαύουν στην επικράτεια του άλλους Μέρουςτην εγγυημένη προστασία που προβλέπεται από τους εθνικούς νόμους καικανονισμούς για τους αξιωματούχους του φιλοξενούντος Μέρους καιεξομοιώνονται προς αυτούς, καθόσον αφορά τις ποινικές συνέπειεςπαραβάσεων διαπραττομένων εναντίον τους ή από αυτούς.
5. Η αίτηση Μέρους να ακολουθηθεί ορισμένη διαδικασία ικανοποιείταισύμφωνα με τους νόμους του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση.
Το αιτούν Μέρος ενημερώνεται για το χρόνο και τον τόπο της ενέργειαςπου αναλαμβάνεται σε ανταπόκριση στην αίτησή του για την εξασφάλιση τουσυντονισμού της ενέργειας.
Στην περίπτωση κατά την οποία η αίτηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, τοαιτούν Μέρος πληροφορείται σχετικά με το γεγονός αυτό καθώς και γιατους λόγους της άρνησης.
6. Η ικανοποίηση αίτησης συνδρομής, που υποβάλλεται βάσει τουπαρόντος Άρθρου, γίνεται με την τήρηση των νόμων και κανονισμών τουΜέρους πρός το οποίο απευθύνεται η αίτηση.
Άρθρο 10
Φάκελοι και Έγγραφα
1. Πρωτότυπα των φακέλων, των εγγράφων, και των άλλων στοιχείων,εφόσον είναι δυνατή η διάθεσή τους από τη Διοίκηση από την οποίαζητούνται, παρέχονται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν επαρκείη χρήση αντιγράφων. Κατόπιν ειδικής αίτησης τα αντίγραφα τωνπρωτοτύπων αυτών των φακέλων, των εγγράφων και των άλλων πληροφοριώνθεωρούνται δεόντως.
Τα πρωτότυπα των φακέλων, των εγγράφων και των άλλων στοιχείων πουπαρέχονται, επιστρέφονται με την πρώτη ευκαιρία.
2. Κατά την εφαρμογή του παρόντος άρθρου δεν πρέπει να θίγονται ταδικαιώματα του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση ή τρίτων Μερώνπου έχουν σχέση με τη δεδομένη περίπτωση.
Άρθρο 11
Μάρτυρες και Εμπειρογνώμονες
1. Η Τελωνειακή Διοίκηση του ενός Μέρους μπορεί να εξουσιοδοτείτους αξιωματούχους της, κατόπιν αιτήσεως της ΤελωνειακήςΔιοίκησηςτου άλλου Μέρους, να παρίστανται ως μάρτυρες ή εμπειρογνώμονες σεδικαστικές ή διοικητικές διαδικασίες στο έδαφος του άλλου Μέρους, καθώςκαι να δίνει τους φακέλους, τα έγγραφα ή τα άλλα στοιχεία ή θεωρημένααντίγραφα, όταν αυτό καταδεικνύεται αναγκαίο για τις διαδικασίες.
2. `Όταν, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Συμφωνίας, αξιωματούχοιτους ενός Μέρους βρίσκονται στο έδαφος του άλλου Μέρους, πρέπει ναέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν έγγραφη απόδειξη της επίσημηςαρμοδιότητάς τους. Δεν πρέπει να φέρουν στολή ή όπλα.
Άρθρο 12
Δαπάνες
1. Τα Μέρη παραιτούνται των απαιτήσεων για την αποζημίωση των δαπανώνστις οποίες υποβλήθηκαν κατά την εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας,εξαιρουμένων των δαπανών για τους μάρτυρες και τους εμπειρογνώμονες(Άρθρο 11 ), καθώς και των δαπανών των σχετικών με τις ελεγχόμενεςπαραδόσεις εμπορευμάτων (Άρθρο 4).
2. Οι δαπάνες για τη μετακίνηση και τη διαμονή των μαρτύρων και τωνεμπειρογνωμόνων καλύπτονται από το αιτούν Μέρος.
Άρθρο 13
Ειδικές Περιπτώσεις Συνεργασίας
1. Κατόπιν αιτήσεως, οι Τελωνειακές Διοικήσεις των Μερώνπληροφορούν η μια την άλλη σχετικά με το εάν εμπορεύματα και άλλα είδηπου εξήχθησαν από το έδαφος του ενός Μέρους έχουν εισαχθεί νόμιμα στοέδαφος του άλλου Μέρους Οι πληροφορίες συνοδεύονται στο μέτρο τουδυνατού από τα τελωνειακά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν στις τελωνειακέςδιαδικασίες.
2. Η Τελωνειακή Διοίκηση του ενός Μέρους, κατόπιν αιτήσεως τηςΤελωνειακής Διοίκησης του άλλου Μέρους, στο μέτρο των δυνατοτήτων τηςεποπτεύει ιδιαιτέρως:
μεταφορικά μέσα για τα οποία υπάρχει υπόνοια ότι χρησιμοποιούνταισε παραβάσεις της τελωνειακής νομοθεσίας στο έδαφος του αιτούντος Μέρους,
εμπορεύματα και άλλα είδη οριζόμενα από το αιτούν Μέρος ωςαντικείμενα παράνομων συναλλαγών που προορίζονται για είσοδο στο έδαφος του Μέρους αυτού,
χώρους χρησιμοποιούμενους για την αποθήκευση εμπορευμάτων και άλλωνειδών υπό συνθήκες που δικαιολογούν κατά βάσιμο τρόπο την υπόνοια ότιιδρύθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση τελωνειακών παραβάσεων,
συγκεκριμένα πρόσωπα που το αιτούν Μέρος γνωρίζει ή υποπτεύεται ότι διαπράττουν παραβάσεις της τελωνειακής νομοθεσίας.
3. Οι Τελωνειακές Διοικήσεις των δύο Μερών κατόπιν αιτήσεως, παρέχουναμοιβαία τις διαθέσιμες πληροφορίες τις σχετικές με δραστηριότητεςπου μπορούν να συνεπάγονται τελωνειακές παραβάσεις.
4. Πληροφορίες που αναφέρονται σε κίνδυνο σημαντικής ζημίας στηνοικονομία, βλάβης της υγείας, της δημόσιας ασφάλειας ή άλλων τομέωνζωτικού συμφέροντος για το άλλο Μέρος, παρέχονται ακόμη και αν δενέχει υποβληθεί σχετική αίτηση. Αυτό αφορά ιδιαίτερα την παράνομη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχότροπων ουσιών, πρόδρομωνκαι επικίνδυνων ειδών, καθώς και αντικειμένων πολιτιστικής αξίας.
5. Οι Τελωνειακές Διοικήσεις των Μερών, κατόπιν αιτήσεως, παρέχουν ταέγγραφα που αφορούν την μεταφορά και την αποστολή των εμπορευμάτων καιάλλων ειδών, αναφέροντας την αξία, τον τόπο στον οποίοβρίσκονται καιτον τόπο προορισμού τους.
Άρθρο 14
Εφαρμογή της Συμφωνίας
Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών τηςΕλληνικής Δημοκρατίας και η Γενική Διεύθυνση τελωνείων του ΥπουργείουΟικονομικών και Οικονομίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μπορούν ναέρχονται σε άμεση επαφή μεταξύ τους για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών μετην παρούσα Συμφωνία και, εάν παραστεί ανάγκη, να πραγματοποιούνδιαβουλεύσεις που αποσκοπούν στη ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής της.Καταβάλλουν επίσης κάθε προσπάθεια, ώστε με αμοιβαία συναίνεση ναδιευθετούν τα ερμηνευτικά ζητήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή τηςπαρούσας Συμφωνίας.
Άρθρο 15
Θέση σε ισχύ και λήξη του χρόνου ισχύος
Η παρούσα Συμφωνία τίθεται σέ ισχύ μετά την παρέλευση εξήντα (60)ημερών από την ημέρα κατά την οποία τα μέρη ανταλλάσσουν ρηματικέςδιακοινώσεις που γνωστοποιούν ότι οι ενδοκρατικές διαδικασίες,αναγκαίες για να τεθεί η Συμφωνία σε ισχύ, έχουν εκπληρωθεί.
Η παρούσα Συμφωνία συνάπτεται επ` αόριστον. Μπορεί, πάντως, νατερματισθεί από καθένα από τα Μέρη με γραπτή γνωστοποίηση, μέσω τηςδιπλωματικής οδού και θα παύσει να ισχύει μετά την παρέλευση τριών (3)μηνών από τη λήψη της γνωστοποίησης.
`Έχει συνταχθεί στην Αθήνα, την 17η Μαΐου 1993 σε δύο αντίτυπα, στην ελληνική και αλβανική γλώσσα, τα οποία έχουν την ίδια ισχύ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΕΞΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η ισχύς του παρόντος νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, της δε κυρουμένης Συμφωνίας από τηνολοκλήρωσή των προϋποθέσεων του άρθρου 15 παρ. 1 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 1994

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣΓ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 1994

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ