ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2354/ΦΕΚ Α` 232/14.11.1995.

Κύρωση της Συμφωνίας που συνάφθηκε δι` ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου ΟργανισμούΤουρισμού (Π.Ο.Τ.) για την πραγματοποίηση στην Ελλάδα σεμιναρίου του Π.Ο.Τ. σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των χωρών της Κεντρικής Ασίας και του Ευξείνου Πόντου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Συμφωνία που συνάφθηκε δι` ανταλλαγής των από 23.1.1995και 20.2.1995 επιστολών, μεταξύ της Κυβέρνησης της ΕλληνικήςΔημοκρατίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) για την πραγματοποίηση στη Ελλάδα σεμιναρίου του Π.Ο.Τ. σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των χωρών της Κεντρικής Ασίας και του Ευξείνου Πόντου, της οποίας το κείμενο σε πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα και σε μετάφραση στην ελληνική έχει ως εξής ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

EU/1929/1995Μαδρίτη, 23 Ιανουαρίου 1995

Κύριο Ιωάννη ΣτεφανίδηΠρόεδροΕλληνικού Οργανισμού ΤουρισμούΑμερικής 2105 64 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥΤΟΥ Π.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Λαγονησίου, Αθήνα, Ελλάδα, 27-29 Απριλίου 1995

`Έχω την τιμή να διαβιβάσω συνημμένα το κείμενο των διευθετήσεωνμεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) και της Κυβέρνησηςτης Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφορικά με τη διεξαγωγή στην Αθήνα τουΣεμιναρίου για την τουριστική ανάπτυξη των Δημοκρατιών της ΚεντρικήςΑσίας και του Ευξείνου Πόντου από 27 έως 29 Απριλίου 1995.

Οι ανωτέρω διευθετήσεις βασίζονται στο Άρθρο 32 του Καταστατικού τουΟργανισμού, το οποίο αναφέρει τα εξής: “Ο Οργανισμός θα απολαμβάνει σταεδάφη των κρατών-μελών του τα προνόμια και τις ασυλίες που απαιτούνταιγια την άσκηση των λειτουργιών του. Τέτοια προνόμια και ασυλίες μπορούννα προσδιορίζονται από συμφωνίες που θα συνάπτονται από τον Οργανισμό”,καθώς και από την Απόφαση 136 (V) της πέμπτης Γενικής Συνέλευσης τουΠ.Ο.Τ..

1. Η Σύμβαση για τα Προνόμια και τις Ασυλίες των ΕξειδικευμένωνΟργανισμών, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών,στις 21 Νοεμβρίου 1947, έχει εφαρμογή στη σύνοδο.

2. Σύμφωνα με το Άρθρο ΙΙΙ, Τμήμα 5, της ανωτέρω Σύμβασης, οιαίθουσες συναντήσεων τα γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις καιδιευκολύνσεις, όπως αυτές διατίθενται από την Κυβέρνηση της ΕλληνικήςΔημοκρατίας για το Σεμινάριο, θα αποτελούν το χώρο του συνεδρίου και θαθεωρούνται εγκαταστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

3. Σύμφωνα με τον Κανόνα 3 των Κανόνων Διαδικασίας της ΓενικήςΣυνέλευσης, ο οποίος έχει εφαρμογή κατά αναλογία σε όλες τιςσυναντήσεις του Οργανισμού, οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριοπροσκαλούνται από το Γενικό Γραμματέα.

4. Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα λάβει τα κατάλληλα μέτραγια να διευκολύνει την άφιξη και αναχώρηση των συμμετεχόντων, που είναιεπίσημα προσκεκλημένοι από το Γενικό Γραμματέα στο Σεμινάριο, και θαπαράσχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες θεωρήσεις διαβατηρίωνχωρίς καθυστέρηση και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η Κυβέρνηση θα λάβειπροσωρινούς καταλόγους των συμμετεχόντων και τους αριθμούς διαβατηρίωντους εγκαίρως και κατά προτίμηση είκοσι ημέρες πριν τη σύνοδο.

5. Οι αντιπρόσωποι των Κρατών των προσκεκλημένων στη σύνοδο, θααπολαμβάνουν τα κατωτέρω προνόμια και ασυλίες κατά την άσκηση τωνκαθηκόντων τους και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς και από τοντόπο της συνόδου:

(a) ασυλία από σύλληψη ή κράτηση και, όσον αφορά ενέργειες πουδιαπράττονται από αυτούς κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους,συμπεριλαμβανομένων προφορικών και γραπτών δηλώσεών τους, ασυλία απόνομικές διώξεις.

(b) τελωνειακές διευκολύνσεις όσον αφορά τα προσωπικά τουςαντικείμενα και εξαίρεση από έλεγχο αποσκευών, υπό τις ίδιες συνθήκεςπου παρέχονται στους διπλωματικούς αντιπροσώπους σε προσωρινή αποστολή.

(c) το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν κώδικες στις επίσημες επικοινωνίεςτους και να λάβουν και να αποστείλουν έγγραφα και επίσημη αλληλογραφίαμε διπλωματικά αγγελιοφόρο ή σφραγισμένους σάκους.

(d) εξαίρεση από περιορισμούς που αφορούν τους μετανάστες και τηνκαταγραφή των αλλοδαπών.

(e) εξαίρεση από συναλλαγματικούς περιορισμούς υπό τις ίδιες συνθήκεςπου παρέχονται στους διπλωματικούς αντιπροσώπους σε προσωρινή αποστολή.

6. Οι αντιπρόσωποι των Συνδεδεμένων Μελών του Π.Ο.Τ. και άλλοιεπιλεγμένοι προσκεκλημένοι θα απολαμβάνουν μάνο τα προνόμια πουπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω υποπαραγράφους (a), (d) και (e).

7. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα απολαμβάνει τα προνόμια και ασυλίες, εξαιρέσεις και διευκολύνσεις που παρέχονται στους Πρέσβεις πουείναι επικεφαλής διπλωματικών αποστολών.

8. Αξιωματούχοι του Οργανισμού, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους θααπολαμβάνουν ασυλία από νομικές διώξεις κάθε είδους αναφορικά με πουδιαπράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, συμπεριλαμβανομένωνκαι των προφορικών και γραπτών δηλώσεών τους.

9. Σύμφωνα με τον Κανόνα 1(2) των Κανόνων Διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που έχει εφαρμογή κατ`αναλογία σε όλες τις συνόδους του Π.Ο.Τ. που πραγματοποιούνται μακριάαπό τα Κεντρικά Γραφεία, η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θακαλύπτει όλα τα πρόσθετα έξοδα, παυ προκύπτουν για τον Π.Ο.Τ. ωςσυνέπεια της διεξαγωγής του Σεμιναρίου στην Ελλάδα και όχι στα Κεντρικάτου Γραφεία στη Μαδρίτη.Αυτά τα έξοδα, τα οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά στο Παράρτημα αυτήςτης επιστολής, θα καλύπτουν:

– μεταφορά των εντύπων που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή τουΣεμιναρίου και αποτελούν υπέρβαρες αποσκευές.

– αεροπορική μεταφορά από τη Μαδρίτη στον τόπο συνάντησης μεεπιστροφή, τεσσάρων αξιωματούχων του Π.Ο.Τ. των οποίων η παρουσία είναιαπαραίτητη για το Σεμινάριο τα αντίστοιχα αεροπορικά εισιτήρια θασταλούν στα Κεντρικά Γραφεία του Π.Ο.Τ. πριν από τις 3 Απριλίου 1995.

– διατροφή και διαμονή των ανωτέρω αναφερόμενων τεσσάρων αξιωματούχωντου Π.Ο.Τ

10. Η παρούσα επιστολή μαζί με την καταφατική απάντηση της Κυβέρνησήςσας αποτελούν συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ προσωρινά τηνημερομηνία της καταφατικής απάντησης της Κυβέρνησής σας και οριστικά μετη γνωστοποίηση από την Ελληνική Κυβέρνηση ότι οι σχετικές εσωτερικέςδιαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Ειλικρινά ημέτερος,

Antonio-EnriquezSavignacΓενικός Γραμματέας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΔΙΕΥΚΟΛYΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣΕΜΙNΑΡΙΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤIΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡIΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Λαγονησίου, Αθήνα, Ελλάδα, 27-29 Απριλίου 1995

Ι. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

(a) Αίθουσα διασκέψεων χωρητικότητας (με τραπέζια και καρέκλες)περίπου 80 ατόμων.

(b) Σαλόνι για τους συμμετέχοντες.

(c) Γραφείο για το Γενικό Γραμματέα ή τον εκπρόσωπό του.

(d) Γραφεία για τη Γραμματεία ως εξής:

(i) ένα για το Γραμματέα της συνόδου.

(ii) ένα για στενογράφους/δακτυλογράφους.

(iii) ένα για αναπαραγωγή και φύλαξη εντύπων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με τηνκατάλληλη επίπλωση και να είναι διαθέσιμες στη Γραμματεία τουλάχιστον24 ώρες πριν από την έναρξη ταυ Σεμιναρίου.

ΙΙ. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

(a) Η αίθουσα διασκέψεων θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τιςαναγκαίες εγκαταστάσεις για ταυτόχρονη διερμηνεία προς και από τιςακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά.

(b) Η αίθουσα διασκέψεων θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη γιατη μαγνητοφώνηση των συζητήσεων του Σεμιναρίου. Πέντε μικρόφωνα θαπρέπει να υπάρχουν για το κεντρικό τραπέζι/βήμα και ένα για κάθε τρειςσυμμετέχοντες.

(c) Τα γραφεία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τηλεφωνική σύνδεση,δύο γραφομηχανές με διεθνές πληκτρολόγιο Querty, ένα φωτοτυπικόμηχάνημα και άλλον εξοπλισμό γραφείου και υλικό αναγκαίο για τηλειτουργία τους.

(d) Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένομε διεθνή τηλεφωνική σύνδεση.

ΙΙΙ. ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το ακόλουθο προσωπικό που απαιτείται συνήθως για δύο ημερώνσεμινάριο, όσον αφορά την ταυτόχρονη διερμηνεία, γραμματειακέςυπηρεσίες και δακτυλογράφηση και αναπαραγωγή εντύπων, θα παρασχεθεί απότην Κυβέρνηση:

(a) Οι αναγκαίοι διερμηνείς για τις γλώσσες εργασίας του Σεμιναρίουπου θα επιλεγούν με κοινή συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και τουΠ.Ο.Τ..

(b) ένας μεταφραστής από τα Αγγλικά στα Ρωσικά και αντίστροφα

(c) δύο δίγλωσσοι (Αγγλικά/Ελληνικά) γραμματείς.

(d) επαρκής αριθμός δίγλωσσων (Αγγλικά/Ελληνικά) συνοδών/αγγελιοφόρωνστην Αίθουσα Διασκέψεων κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου.

ΙV. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

(a) Διευκολύνσεις κατά την άφιξη και αναχώρηση, συμπεριλαμβανομένηςτης έκδοσης και των τελωνειακών ελέγχων.

(b) μεταφορά προς και από το ξενοδοχείο κατά την άφιξη και αναχώρηση.(c) κράτηση δωματίων, κατά προτίμηση σε ένα ξενοδοχείο και σεμειωμένες τιμές.

(d) μεταφορά μεταξύ του ξενοδοχείου και της Αίθουσας Διασκέψεων (ανείναι σε διαφορετικό χώρο) και σε επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις.

(e) εύλογος αριθμός τηλεφωνικών συνδέσεων και συνδέσεων τέλεφαξ καιτέλεξ, μεταξύ του χώρου της Συνόδου και των Κεντρικών Γραφείων τουΠ.Ο.Τ. στη Μαδρίτη.

(f) ταχυδρομικές, τραπεζικές, ιατρικές, ταξιδιωτικές υπηρεσίες καιυπηρεσίες πληροφοριών, κοινωνικές εκδηλώσεις και τεχνικές επισκέψεις.

V. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ο.Τ.

(a) Μεταφορά 4 αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού απόΜαδρίτη στην Αθήνα με επιστροφή εισιτήριο πρώτης θέσης θα πρέπει ναεκδοθεί για το Γενικό Γραμματέα μεταφορά προς και από την Αθήνα.

(b) Διαμονή και πρωινό για τους πιο πάνω αξιωματούχους σε ξενοδοχείοόσο το δυνατόν πιο κοντά στην Αίθουσα Διασκέψεων.

(c) Μεταφορά έντυπου υλικού απαραίτητου για το Σεμινάριο από Μαδρίτηστην Αθήνα και αντίστροφα (δεν θα υπερβαίνει τα 100 κιλά κάθε φορά).

(d) Χορήγηση ημερήσιας αποζημίωσης για τους 4 αξιωματούχους τουΠ.Ο.Τ. που αντιστοιχεί στο 50% του ποσού που ορίζεται από τα Ηνωμένα `Εθνη για την Αθήνα κατά το χρόνο της Συνόδου.

Σύμφωνα με την πρακτική των Ηνωμένων Εθνών η ημερήσια αποζημίωση τουΓενικού Γραμματέα αυξάνεται κατά 80% και του Αναπληρωτή ΓενικούΓραμματέα κατά 40%.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρ. Πρωτ. 71/Πρ.Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 1995

Κύριο Antonio-Enriquez Savignac Γενικό Γραμματέα Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού CapitanHaya 4228020 – ΜΑΔΡΙΤΗ

Αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα,

`Έχω την τιμή να σας γνωρίσω λήψη της επιστολής σας υπ` αρ.EU/1929/1995 της 23ης Ιανουαρίου 1995 με το Παράρτημά της, που αναφέρουν τα εξής:

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤOΥ

Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Λαγονησίου, Αθήνα, Ελλάδα, 27-29 Απριλίου 1995

`Έχω την τιμή να διαβιβάσω συνημμένα το κείμενο των διευθετήσεωνμεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) και της Κυβέρνησηςτης Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με τη διεξαγωγή στην Αθήνα τουΣεμιναρίου για την τουριστική ανάπτυξη των Δημοκρατιών της ΚεντρικήςΑσίας και του Ευξείνου Πόντου από 27 έως 29 Απριλίου 1995.

Οι ανωτέρω διευθετήσεις βασίζονται στο Άρθρο 32 του Καταστατικού τουΟργανισμού, το οποίο αναφέρει τα εξής: “Ο Οργανισμός θα απολαμβάνει σταεδάφη των κρατών-μελών του τα προνόμια και τις ασυλίες που απαιτούνταιγια την άσκηση των λειτουργιών του. Τέτοια προνόμια και ασυλίες μπορούννα προσδιορίζονται από συμφωνίες που θα συνάπτονται από τον Οργανισμό”,καθώς και από την Απόφαση 136(V) της πέμπτης Γενικής Συνέλευσης τουΠ.Ο.Τ..

1. Η Σύμβαση για τα Προνόμια και τις Ασυλίες των ΕξειδικευμένωνΟργανισμών, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνώνστις 21 Νοεμβρίου 1947, έχει εφαρμογή στη σύνοδο.

2. Σύμφωνα με το Άρθρο ΙΙΙ, Τμήμα 5, της ανωτέρω Σύμβασης, οιαίθουσες συναντήσεων, τα γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις καιδιευκολύνσεις, όπως αυτές διατίθενται από την Κυβέρνηση της ΕλληνικήςΔημοκρατίας για το Σεμινάριο, θα αποτελούν το χώρο του συνεδρίου και θαθεωρούνται εγκαταστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

3. Σύμφωνα με τον Κανόνα 3 των Κανόνων Διαδικασίας της ΓενικήςΣυνέλευσης, ο οποίος έχει εφαρμογή κατά αναλογία σε όλες τιςσυναντήσεις του Οργανισμού, οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριοπροσκαλούνται από το Γενικό Γραμματέα.

4. Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα λάβει τα κατάλληλα μέτραγια να διευκολύνει την άφιξη και αναχώρηση των συμμετεχόντων, που είναιεπίσημα προσκεκλημένοι από το Γενικό Γραμματέα στο Σεμινάριο και θαπαράσχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες θεωρήσεις διαβατηρίωνχωρίς καθυστέρηση και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η Κυβέρνηση θα λάβειπροσωρινούς καταλόγους των συμμετεχόντων και τους αριθμούς διαβατηρίωντους εγκαίρως και κατά προτίμηση είκοσι ημέρες πριν τη σύνοδο.

5. Οι αντιπρόσωποι των Κρατών των προσκεκλημένων στη σύνοδο θααπολαμβάνουν τα κατωτέρω προνόμια και ασυλίες κατά την άσκηση τωνκαθηκόντων τους και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς και από τοντόπο της συνόδου:

(a) ασυλία από σύλληψη ή κράτηση και, όσον αφορά ενέργειες πουδιαπράττονται από αυτούς κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους,συμπεριλαμβανομένων προφορικών και γραπτών δηλώσεών τους, ασυλία από νομικές διώξεις.

(b) τελωνειακές διευκολύνσεις όσον αφορά τα προσωπικά τουςαντικείμενα και εξαίρεση από έλεγχο αποσκευών, υπό τις ίδιες συνθήκεςπου παρέχονται στους διπλωματικούς αντιπροσώπους σε προσωρινή αποστολή.

(c) το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν κώδικες στις επίσημες επικοινωνίεςτους και να λάβουν και να αποστείλουν έγγραφα και επίσημη αλληλογραφίαμε διπλωματικό αγγελιοφόρο ή σφραγισμένους σάκους.

(d) εξαίρεση από περιορισμούς που αφορούν τους μετανάστες και τηνκαταγραφή των αλλοδαπών.

(e) εξαίρεση από συναλλαγματικούς περιορισμούς υπό τις ίδιες συνθήκεςπου παρέχονται στους διπλωματικούς αντιπροσώπους σε προσωρινή αποστολή.

6. Οι αντιπρόσωποι των Συνδεδεμένων Μελών του Π.Ο.Τ. και άλλοιεπιλεγμένοι προσκεκλημένοι θα απολαμβάνουν μόνο τα προνόμια πουπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω υποπαραγράφους (a), (d) και (e).

7. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα απολαμβάνει τα προνόμια καιασυλίες, εξαιρέσεις και διευκολύνσεις που παρέχονται στους Πρέσβεις πουείναι επικεφαλής διπλωματικών αποστολών.

8. Αξιωματούχοι του Οργανισμού, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους,θα απολαμβάνουν ασυλία από νομικές διώξεις κάθε είδους αναφορικά μεενέργειες που διαπράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους,συμπεριλαμβανομένων και των προφορικών και γραπτών δηλώσεών τους.

9. Σύμφωνα με τον Κανόνα 1(2) των Κανόνων Διαδικασίας της ΓενικήςΣυνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που έχει εφαρμογή κατ`αναλογίαν σε όλες τις συνόδους του Π.Ο.Τ. που πραγματοποιούνται μακριάαπό τα Κεντρικά Γραφεία, η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θακαλύπτει όλα τα πρόσθετα έξοδα, που προκύπτουν για τον Π.Ο.Τ. ωςσυνέπεια της διεξαγωγής του Σεμιναρίου στην Ελλάδα και όχι στα Κεντρικάτου Γραφεία στη Μαδρίτη.

Αυτά τα έξοδα, τα οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά στο παράρτημα αυτήςτης επιστολής, θα καλύπτουν:

– μεταφορά των εντύπων που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή τουΣεμιναρίου και αποτελούν υπέρβαρες αποσκευές.

– αεροπορική μεταφορά από τη Μαδρίτη στον τόπο συνάντησης μεεπιστροφή, τεσσάρων αξιωματούχων του Π.Ο.Τ. των οποίων η παρουσία είναιαπαραίτητη για το Σεμινάριο τα αντίστοιχα αεροπορικά εισιτήρια θασταλούν στα Κεντρικό Γραφεία του Π.Ο.Τ. πριν από τις 3 Απριλίου 1995.

– διατροφή και διαμονή των ανωτέρω αναφερόμενων τεσσάρων αξιωματούχωντου Π.Ο.Τ..

10. Η παρούσα επιστολή μαζί με την καταφατική απάντηση της Κυβέρνησήςσας αποτελούν Συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ προσωρινά τηνημερομηνία της καταφατικής απάντησης της Κυβέρνησής σας και οριστικά μετη γνωστοποίηση από την Ελληνική Κυβέρνηση ότι οι σχετικές εσωτερικέςδιαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Ειλικρινά υμέτερος,

Antonio-EnriquezSavignac Γενικός Γραμματέας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Λαγονησίου, Αθήνα, Ελλάδα, 27-29 Απριλίου 1995

Ι. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

(a) Αίθουσα διασκέψεων χωρητικότητας (με τραπέζια και καρέκλες)περίπου 80 ατόμων.

(b) Σαλόνι για τους συμμετέχοντες.

(c) Γραφείο για το Γενικό Γραμματέα ή τον εκπρόσωπό του.

(d) Γραφεία για τη Γραμματεία ως εξής:

(i) ένα για το Γραμματέα της συνόδου.

(ii) ένα για στενογράφους/δακτυλογράφους.

(iii) ένα για αναπαραγωγή και φύλαξη εντύπων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με τηνκατάλληλη επίπλωση και να είναι διαθέσιμες στη Γραμματεία τουλάχιστον24 ώρες πριν από την έναρξη του Σεμιναρίου.

ΙΙ. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

(a) Η αίθουσα διασκέψεων θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τιςαναγκαίες εγκαταστάσεις για ταυτόχρονη διερμηνεία προς και από τιςακόλουθες γλώσσες: αγγλικά, ελληνικά και ρωσικά.

(b) Η αίθουσα διασκέψεων θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη γιατη μαγνητοφώνηση των συζητήσεων του Σεμιναρίου. Πέντε μικρόφωνα θαπρέπει να υπάρχουν για το κεντρικό τραπέζι/βήμα και ένα για κάθε τρειςσυμμετέχοντες.

(c) Τα γραφεία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τηλεφωνική σύνδεση,δύο γραφομηχανές με διεθνές πληκτρολόγιο ένα φωτοτυπικό μηχάνημα καιάλλον εξοπλισμό γραφείου και υλικό αναγκαίο για τη λειτουργία τους.

(d) Το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένομε διεθνή τηλεφωνική σύνδεση.

ΙΙΙ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το ακόλουθο προσωπικό, που απαιτείται συνήθως για δύο ημερώνσεμινάριο όσον αφορά την ταυτόχρονη διερμηνεία, γραμματειακές υπηρεσίεςκαι δακτυλογράφηση και αναπαραγωγή εντύπων, θα παρασχεθεί από τηνΚυβέρνηση:

(a) οι αναγκαίοι διερμηνείς για τις γλώσσες εργασίας του Σεμιναρίουπου θα επιλεγούν με κοινή συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και τουΠ.O.Τ..

(b) ένας μεταφραστής από τα αγγλικά στα ρωσικά και αντίστροφα.

(c) δύο δίγλωσσοι (αγγλικά/ελληνικά) γραμματείς.

(d) επαρκής αριθμός δίγλωσσων (αγγλικά/ελληνικά) συνοδών/αγγελιοφόρωνστην Αίθουσα Διασκέψεων κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου.ΙV. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

(a) Διευκολύνσεις κατά την άφιξη και αναχώρηση, συμπεριλαμβανομένηςτης έκδοσης βίζας και των τελωνειακών ελέγχων.

(b) Μεταφορά προς και από το ξενοδοχείο κατά την άφιξη και αναχώρηση

(c) κράτηση δωματίων, κατά προτίμηση σε ένα ξενοδοχείο και σεμειωμένες τιμές.

(d) μεταφορά μεταξύ του ξενοδοχείου και της Αίθουσας Διασκέψεων (ανείναι σε διαφορετικό χώρο) και σε επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις.

(e) εύλογος αριθμός τηλεφωνικών συνδέσεων και συνδέσεων τέλεφαξ καιτέλεξ, μεταξύ του χώρου της Συνόδου και των Κεντρικών Γραφείων τουΠ.Ο.Τ. στη Μαδρίτη.

(f) ταχυδρομικές, τραπεζικές, ιατρικές, ταξιδιωτικές υπηρεσίες καιυπηρεσίες πληροφοριών, κοινωνικές εκδηλώσεις και τεχνικές επισκέψεις.

V. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ο.Τ.

(a) Μεταφορά 4 αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού απόΜαδρίτη στην Αθήνα με επιστροφή εισιτήριο πρώτης θέσης θα πρέπει να εκδοθεί για το Γενικό Γραμματέα μεταφορά προς και από την Αθήνα.

(b) Διαμονή και πρωινό για τους πιο πάνω αξιωματούχους σε ξενοδοχείοόσο το δυνατόν πιο κοντά στην Αίθουσα Διασκέψεων.

(c) Μεταφορά έντυπου υλικού απαραίτητου για το Σεμινάριο από Μαδρίτηστην Αθήνα και αντίστροφα (δεν θα υπερβαίνει τα 100 κιλά κάθε φορά).

(d)Χορήγηση ημερήσιας αποζημίωσης για τους 4 αξιωματούχους του Π.Ο.Τ. που αντιστοιχεί στο 50% του ποσού που ορίζεται από τα Ηνωμένα`Έθνη για την Αθήνα κατά το χρόνο της Συνόδου.

Σύμφωνα με την πρακτική των Ηνωμένων Εθνών η ημερήσια αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα αυξάνεται κατά 80% και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κατά 40%.

`Έχω την τιμή να επιβεβαιώσω τη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης μετις ανωτέρω διευθετήσεις.

Ειλικρινά υμέτερος,

Ιωάννης ΣτεφανίδηςΠρόεδρος

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και της Συμφωνίας που κυρώνεται, προσωρινά από τις 20 Φεβρουαρίου 1995 και οριστικά από την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων της διατάξεως 10 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 1995

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 1995

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΙΩ. Α. ΠΟΤΤΑΚΗΣ